5 najkrajších kancelárií svetových značiek

Klasický office či open space? Najväčšie značky sveta v tom majú jasno. Čím kreatívnejšie a hravejšie, tým lepšie. Načerpajte aj vy inšpiráciu z najkrajších officov na svete za posledné roky a vytvorte si svoju vlastnú kanceláriu snov, ktorá bude dokonalým miestom pre váš biznis.

Google

Tento svetový velikán má niekoľko pobočiek na svete, no každá je iná. Napriek tomu každá z nich ponúka svojim zamestnancom niekoľko reštaurácií, kaviarní, fitness centrum, viacero chill out zón, kde môžu zamestnanci načerpať mnoho nápadov, čo sa určite v prípade značky Google veľmi hodí. Ide v podstate o veľmi kreatívne a inovatívne prostredie, v ktorom farby hrajú hlavnú úlohu a na ktorom pracovalo mnoho významných dizajnérov a architektov. Okrem toho, že každý office je iný, aj miestnosti či poschodia sú rôznorodé a navrhnuté podľa tém, ktoré odrážajú súčasné trendy. Napríklad v Dubline sú poschodia zamerané na ekológiu, inovácie, aplikácie a poslanie firmy. Jednou z tém je aj téma domova, aby sa zamestnanci v práci cítili príjemne a pohodlne.


Google Dublin

google dublin

Google Tel Aviv


Zdroj obrázkov: TU

Adidas

Jednou z najznámejších značiek sveta je tiež Adidas, ktorý sa pýši tým, že vyrába tie najlepšie produkty, ktoré priaznivo ovplyvňujú zdravie a pohodu človeka. Preto sa rozhodli toto pravidlo využiť aj pri tvorbe kancelárskych priestorov v Manchestri, kde do tvorby priestorov zainteresovali svojich zamestnancov a nachvíľu sa mohli stať dizajnérmi priestoru, v ktorom koniec koncov, trávia najviac času zo svojho života. A hoci pri iných značkách môžeme vidieť hravosť farieb, v prípade značky Adidas ide skôr o jednotný štýl, ktorý je zachovaný vo všetkých kanceláriách po celom svete.

Adidas Manchester

adidas manchester

Adidas Londýn

Adidas London
Zdroj obrázkov: TU

Facebook

Ani Mark Zuckerberg sa určite nehanbí za priestory, ktoré Facebook vo svete ponúka. Opäť aj tieto kancelárske priestory odrážajú hodnoty značky a ponúkajú zamestnancom priestory, ktoré sú otvorené, dynamické a umožňujú im rôzne typy sedenia či už na prácu, stretnutia alebo oddych, ktorý pri svojej práci potrebujú. Okrem toho, farebná škála priestorov, ako napríklad v Sydney, v nich podnecuje spontánnosť a kreativitu, preto sa pokojne aj vy inšpirujte týmito priestormi. Váš office vôbec nemusí byť výhradne len vo vašich korporátnych farbách. Architekti a dizajnéri priestorov vo Facebooku mysleli tiež na súdržnosť, kultúru, ekológiu, ktorá sa odzrkadľuje nielen v kanceláriách, ale aj kaviarňach, reštauráciách, zónach na oddych a fitness centre.

Facebook Sydney

Facebook sydney
Facebook Tel Aviv

facebook tel aviv

Zdroj obrázkov: TU

YouTube

Ďalšou svetovou značkou, ktorá sa môže pýšiť dizajnovými priestormi, je YouTube. Rovnako ako ostatné už spomenuté značky aj YouTube ponúka svojim zamestnancom obrovský priestor, ktorý ich podnecuje ku kreativite. Práve YouTube, kde je tvorivosť nutná, ponúka priestory s profesionálnou technikou, keďže sa aj priamo v ich priestoroch tvoria videá, ako v Tokiu.  Keďže ide o firmu, ktorá patrí Google, ani v tomto prípade sa nesmie zabúdať na ekológiu. Preto sú mnohé priestory vytvorené výhradne z recyklovateľného materiálu.

Youtube Londýn

youtube london
Youtube Tokio

Youtube Tokyo

Zdroj obrázkov: TU

Lego

Ako ďalšiu sme vybrali značku, ktorej zisky ročne stúpajú. Ide o firmu Lego. Práve priestory tejto značky sú v mnohých prípadoch navrhnuté v korporátnych farbách celej značky. Inšpirovať sa môžete aj napríklad menším kancelárskym priestorom v Istanbule, ktorý bol vytvorený v roku 2014. V tom čase v tomto office pracovalo len 35 zamestnancov, no priestory na výkon ich práce sú závideniahodné aj dnes. Okrem toho vo všetkých miestnostiach je Lego, ktoré môžu zamestnanci počas pracovnej doby stavať, aby sa na chvíľu odreagovali.

Lego Istanbul

lego istanbul
Lego Moskva

lego moskva

Zdroj obrázkov: TU

Ide skutočne len o pár kancelárskych priestorov svetových značiek, ktoré sú známe aj na Slovensku, no existuje mnoho značiek, ktorými sa môžete inšpirovať. Rovnako si aj vy si môžete vytvoriť kancelárske priestory v Jarošova Office Centre podľa vlastnej predstavy a inšpirovať tak iných.

Comments are closed.