10 dôvodov, prečo pracovať v kancelárii

Uplynulé mesiace ba až roky boli ľudia z dôvodu pandémie nútení pracovať z domu. Napriek tomu, že tento spôsob práce je výhodný, existuje viacero dôvodov, prečo je lepšie uprednostniť prácu v kancelárii. My vám dnes prinášame 10 z nich.

1. Správny time management a sústredenie

Napriek tomu, že práca na homeoffice umožňuje zamestnancom pracovať kdekoľvek a kedykoľvek, v začiatkoch je veľmi ťažké sa koncentrovať, sústrediť sa na prácu a byť disciplinovaný. A práve to práca v kancelárii umožňuje. V podstate jednou z najlepších a najprospešnejších vecí, ktoré vás práca v kancelárii môže naučiť, je time management.

2. Zlepšenie komunikačných a interpersonálnych zručností

Ďalšiu výhodu, ktorú pri práci v kancelárii vidíme, je zlepšenie a získanie komunikačných a interpersonálnych zručností, a to najmä, ak ide o prácu, ktorá si vyžaduje neustálu komunikáciu s kolegami. Dôležité je tiež byť disciplinovaný a pôsobiť priateľským dojmom. Výhodou práce v kancelárii je aj to, že z vašich kolegov sa môžu stať aj vaši priatelia. Okrem toho sa urýchľuje komplexná komunikácia, keďže nie je nutné písať správy a e-maily. Rovnako sa zlepšuje komunikácia pri brainstormingu.

komunikacia

3. Načerpanie nových skúseností

Pri práci v kancelárii je možné sa naučiť aj ďalším novým veciam. Kým pri práci na homeoffice by ste si všetko museli naštudovať sami, tak pri práci v kancelárskych priestoroch vás to môže naučiť niekto iný a vy si tak môžete rozšíriť svoje znalosti. Okrem toho, práca v kancelárii predstavuje určitú súťaž, ktorej podstatou je byť tým najlepším v kolektíve. Ide o taký imaginárny hnací motor, ktorý zamestnancov núti, aby nestagnovali a vždy posilňovali svoje kreatívne a tvorivé schopnosti.

4. Porozumenie ľuďom a celej spoločnosti

Ak zastávate pozíciu interného zamestnanca, je vždy lepšie vedieť o spoločnosti, v ktorej pracujete trochu viac. A práve práca v kancelárii to umožňuje, keďže pri nej sa bežne stretávate nielen so svojimi kolegami, zamestnávateľom, ale aj klientmi, čím môžete rozšíriť svoje pracovné siete.

5. Odčlenenie pracovného a súkromného života

Ďalšou výhodu je rovnomerné odčlenenie pracovného života od toho súkromného. Tiež platí, že do práce by ste si nemali nosiť problémy zo svojho súkromia a ovplyvňovať tým svojich kolegov. Pri práci na homeoffice sa to však nie vždy dá, keďže často sú doma aj ostatní členovia rodiny.

6. Podporenie tímového ducha

Túto výhodu opäť môžeme porovnať s prácou na homeoffice. Vidíme to aj pri freelanceroch, ktorí zväčša pracujú z domu a snažia sa byť tými najlepšími na trhu. Pri práci v kancelárii síce je potrebné byť tým najlepším, avšak pre dobro firmy a tímu. Preto môžeme za výhodu pri tomto spôsobe práce považovať neustále podporovanie tímového ducha.

timovy duch

 

7. Ovplyvňovanie firemnej kultúry

Firemná kultúra nesúvisí len s výslednou prácou či so správaním zamestnancov. Do firemnej kultúry sa započítavajú aj firemné hodnoty, vízie či misia firmy. Firemná kultúra tiež súvisí so spokojnosťou zamestnancov a s udržiavaním si profesionálov, čo sa následne pretaví aj do práce a do spokojnosti klientov a zákazníkov. Okrem toho stredobodom firemnej kultúry sú aj kancelárske priestory, ktoré slúžia na vytvorenie spoluprác, stretnutí a skupinových prác.

8. Garancia štandardov na pracovisku

Pracoviská, a teda aj kancelárske priestory musia byť zo zákona v určitých štandardoch, aby aj práca v nich korešpondovala so zdravím prostredím. Tieto štandardy tiež nadväzujú aj na firemnú kultúru a so zabezpečením rovnakých podmienok pre všetkých zamestnancov.

9. Podpora profesionálneho rozvoja

Spoločnosti si vážia a rešpektujú svojich zamestnancov a ich prínos pre firmu bez ohľadu na to, kde pracujú. Avšak prirodzenou ľudskou vlastnosťou je venovať pozornosť tomu, čo je priamo pred nami. Preto je výhodou práce v kancelárii to, že vedenie firmy môže na vlastné oči vidieť, ako sa práci venujete, čo robíte, aký máte pre firmu prínos a tým vás na základe toho aj odmeniť buď formou mzdy, ale aj formou kariérneho rastu.

profesionalny rozvoj

10. Budovanie kontaktov na základe osobných stretnutí

Budovanie vzťahov a kontaktov je vždy lepšie formou osobných stretnutí. Samozrejme, nesúvisí to len so stretávaním sa s klientmi, ale aj s vlastnými kolegami, pretože nikdy neviete, kedy takýto kontakt v budúcnosti budete môcť využiť.

Ak premýšľate nad kancelárskymi priestormi, ktoré budú tým pravým miestom pre váš biznis a kde dosiahnete svoje ciele, neváhajte nás kontaktovať do Jarošova Office Centre.

Comments are closed.