Ako si vybrať kancelárske priestory na prenájom?

Vybrať si tie správne kancelárske priestory pre svoj biznis môže byť niekedy skutočne náročné. Existuje toľko kritérií, ktoré je potrebné zohľadniť, aby sa pracovalo skvelo nielen vám, ale aby vás aj vaši klienti rýchlo našli. Preto pracovať v lukratívnych priestoroch, no v zlej lokalite môže byť veľkou chybou. Rozhodli sme sa priniesť vám zopár tipov, ako si vybrať tie správne kancelárske priestory na prenájom a čo pri výbere zohľadniť.

Lokalita je alfou a omegou

Ako sme už v úvode spomenuli, nezáleží vždy len na vzhľade vašej kancelárie, ale aj na lokalite, v ktorej sa nachádza, aby bola dostupná pre vás aj pre vašich klientov. Síce viete veľa vecí vybaviť aj prostredníctvom e-mailov alebo telefonátov, ale pre budovanie úspešného podniku sú osobné stretnutia priam nevyhnutné. Preto si vyberte správnu lokalitu a miesto pre váš biznis tam, kde je dobrá dopravná dostupnosť či už autom alebo verejnou dopravou, a to nielen kvôli klientom, ale aj vašim zamestnancom. Miesto by malo byť známe, parkovanie by malo byť v blízkosti budovy a hlavne by malo byť bezproblémové. Výhodou je, ak budova ponúka vlastné parkovanie v budove s veľkým množstvom parkovacích státí. Preto ak hľadáte práve takéto miesto, pravdepodobne pôjde o administratívnu budovu.

lokalita

Kancelária s množstvom priestoru

Vedeli ste, že stiesnené priestory a nedostatok osobného priestoru môže spôsobiť zníženie efektivity vašich zamestnancov? Preto myslite na dostatočné množstvo priestoru. Rovnako počítajte s tým, že kancelárske priestory si vyberáte na dlhšiu dobu a teda počet zamestnancov môže časom pribúdať. V prípade priestorov tiež myslite aj na zasadaciu miestnosť, v ktorej budete vítať svojich klientov a hostí, úložné priestory, hygienické zariadenia, oddychovú zónu či kuchyňu, ktorá by mala byť dostatočne vybavená. Veľkou výhodou určite tiež je, ak sa v blízkosti budovy či priamo v budove nachádza stravovacie zariadenie, ktoré ponúka teplé jedlá.

Doplnkové služby v budove

Ak ide o administratívnu budovu, ktorá prenajíma kancelárske priestory, zväčša sa stretnete aj s doplnkovými službami, ktoré sú veľkou výhodou a ktoré určite zavážia pri vašom výbere. Doplnkové služby, ako napríklad recepcia pri vstupe do budovy, 24 hodinová strážna služba, kamerový systém v celej budove, klimatizované priestory, bicyklové stojisko, sprchy v budove či bezbariérový prístup sú veľkým plusom, ktorý určite ocení každý, kto hľadá ideálny priestor pre svoj tím.

recepcia v budove

Kto šetrí, má za tri

Pri výbere kancelárskych priestorov určite pozerajte aj na výšku prevádzkových nákladov. Netreba sa nechať nalákať na nízku sumu prenájmu, ktorú mnohokrát prevýšia mesačné prevádzkové náklady. Takisto je potrebné sa uistiť, čo všetko je v rámci týchto nákladov zahrnuté a na čo je ešte potrebné myslieť a zastrešiť si to po vlastnej osi.

Sídlo správcu v budove

Práve kvalita poskytovaných služieb úzko súvisí aj so správcom budovy. V prípade, že je sídlo správcu budovy priamo v budove, v ktorej máte prenajaté kancelárske priestory, potom sa nemusíte obávať kvality a promptnosti vybavovania sťažností či problémov, ktoré sa môžu vyskytnúť. Určite to veľmi oceníte, ak sa naskytne akýkoľvek problém .

Výber kancelárskych priestorov na mieru

A nakoniec to najdôležitejšie. Ak si už vyberiete správnu lokalitu a miesto pre váš biznis, opýtajte sa, či je možnosť vyskladať si kanceláriu na mieru. V tom prípade si budete vedieť vybrať rozlohu kancelárie. Na výber máte rôzne veľkostí, a to do 50 m², 100 m2, 300 m2, 500 m2 alebo viac ako 1000 m2. Ďalej si môžete vybrať, či pôjde o malú alebo veľkú kanceláriu, open office a či súčasťou vašich kancelárskych priestorov bude aj zasadačka. Popremýšľajte aj nad tým, či súčasťou vašich priestorov má byť aj recepcia, technická miestnosť, prípadne akákoľvek iná miestnosť, ktorú by ste tam chceli. Takúto kanceláriu na mieru si viete jednoducho vyskladať aj vďaka konfigurátorovi.

kancelaria na mieru

Ak hľadáte takéto kancelárske priestory, ktoré budú spĺňať všetky tieto požiadavky, pokojne nás kontaktujte do Jarošova Office Centre.

Comments are closed.