Šťastní zamestnanci sú výkonnejší. Doprajte im dokonalé pracovné prostredie

Vyhorenie je fáza, ktorú môže mať určitý čas každý zamestnanec. Ak chcete svojich zamestnancov nefinančne motivovať, doprajte im dokonalé pracovné prostredie, ktoré ich k práci motivuje, pretože šťastnejší zamestnanci sú výkonnejší zamestnanci.

Moderné pracovné prostredie prospieva výkonnosti

Syndróm vyhorenia je v podstate fáza, ktorá prichádza pomaly a nie zo dňa na deň. Mnoho zamestnancov vyhorenie zažíva v práci, v ktorej sú dlhodobejšie vyťažení alebo v ktorej zažívajú stres. Ak syndróm vyhorenia pociťuje len jeden váš zamestnanec, pokojne mu zmeňte pracovné miesto, pretože každá zmena je vítaná. Ak však túžite svojich zamestnancov nefinančne motivovať a ponúknuť im inú formu benefitov, vytvorte im vhodné a najmä moderné pracovné prostredie, ktoré bude vplývať aj na ich výkonnosť.

moderne prostredie

Flexibilné pracovné prostredie vplýva na time – management

Mnoho zamestnancov mieša svoj súkromný a pracovný život, čo tiež môže spôsobiť syndróm vyhorenia. Preto je dôležité si nastaviť medzi nimi rovnováhu a odlíšiť ich v určitých smeroch, aj čo sa týka prostredia, v ktorom majú pracovať. Moderné priestory by mali ponúkať rôzne výhody, ktoré zamestnancom uľahčia prácu. Medzi výhody priestorov patrí určite príjemné prostredie šité na mieru pre vašu firmu, inšpiratívny výhľad, skvelá dostupnosť pre všetkých zamestnancov, a to či už vlakom, autom či verejnou dopravou, občianska vybavenosť v okolí vašej firmy a samozrejme prostredie, ktoré ich k práci bude motivovať. Práve takéto prostredie vám ponúka Jarošova Office Centre a k tomu aj mnoho ďalších služieb, ako 24 hodinová strážna služba, recepcia, klimatizované priestory, bicyklové stojisko a stravovanie či parkovanie priamo v budove.

Priateľské pracovné prostredie vplýva na pracovné nasadenie

Vytvoriť si rovnováhu medzi pracovným a súkromným životom je určite potrebné, avšak aj pracovný život môže preniknúť do toho súkromného, a to v prípade vzťahov na pracovisku. Vaši kolegovia nie sú vaša konkurencia, a preto okrem moderného prostredia vplýva na výkonnosť práce aj priateľské prostredie. Majte svoju prácu radi a neberte ju ako nutnosť. Komunikujte so svojimi kolegami a zamestnávateľmi, buďte priateľskí a zdieľajte svoje nápady. K tomu vám pomôže zasadacia miestnosť, ktorá by mala byť súčasťou vašej kancelárie, a to či už na brainstormingy alebo teambuildingy.

priatelske prostredie

Kreatívne pracovné prostredie vplýva na pracovný výkon

Aj práca v kancelárskych priestoroch si vyžaduje prestávky. Viacero štúdií poukazuje práve na to, že tí najproduktívnejší zamestnanci uplatňujú pravidlo 52:17, ktoré hovorí o tom, že každých 52 minút by ste si mali dopriať 17 minútovú prestávku, aby ste načerpali nové nápady. Tento čas môžete využiť napríklad v chillout zóne, ktorá je určená na hranie hier, oddych a načerpanie nových síl. Avšak akákoľvek aktivita môže zvýšiť vašu produktivitu až o 10 % a urobiť vám lepšiu náladu, ktorá sa odzrkadlí aj na vašej výkonnosti, pretože šťastní zamestnanci sú až o 108 % výkonnejší ako nešťastní zamestnanci. Preto ak vaša kancelária ešte takýto priestor nemá, mali by ste tak urobiť čo najskôr.

Zelené pracovné prostredie vplýva na atmosféru v office

Dusná či nepríjemná atmosféra dokáže nepriaznivo vplývať aj na pracovný výkon zamestnancov. Preto je potrebné vytvoriť v kancelárskych priestoroch aj príjemné zelené prostredie, ktoré zlepšuje náladu, spokojnosť ale tiež vplýva na kreativitu, motiváciu a podporuje psychickú pohodu zamestnancov. To, ako vytvoriť z vašej kancelárie zelenú kanceláriu sa dočítate v našom predošlom článku.

zelene prostredie

Technologicky vybavené pracovné prostredie vplýva na energiu

Okrem toho, že by vaše pracovné prostredie malo byť moderné, flexibilné, príjemné či kreatívne, malo by byť aj technologicky vybavené. Pretože okrem toho, že technológie uľahčujú prácu, tak aj šetria čas či energiu, ktorú vedia dodatočne vaši zamestnanci využiť na mnoho iných úloh, ktoré musia počas dňa stihnúť. Čo sa týka moderných technológií, tak tie okrem nových a výkonných počítačov, smartfónov, televízorov zahŕňajú aj moderný systém klimatizácie či nastavovanie svetiel prostredníctvom smart ovládačov a spínačov.

Zdravé a pohodlné pracovné prostredie vplýva na pracovný výkon. Preto ak túžite po optimálnych podmienkach pre vašich zamestnancoch a pre vašu firmu, neváhajte nás kontaktovať do Jarošova Office Centre a my sa o všetko postaráme za vás.

 

Comments are closed.