Ako opticky zväčšiť malé kancelárie? Vyskúšajte tieto tipy

Prenajali ste si kancelárie menších rozmerov a hľadáte spôsob, ako ich opticky zväčšiť? To, že sú kancelárie malé, ešte neznamená, že sú aj stiesnené. Podstatou je, aby mali predovšetkým dostatok pracovného priestoru. Ak túžite po opticky väčších kancelárskych priestoroch, vyskúšajte tieto tipy.

Prenájom kancelárie menších rozmerov

Pri výbere a prenájme kancelárskych priestorov je dôležité zohľadniť viacero faktorov. V prípade, že ste sa rozhodli prenajať kancelárie menších rozmerov, existujú spôsoby, ako ich môžete opticky pripraviť tak, aby nevyzerali stiesnene. Okrem nábytku, ktorý je v kanceláriách nevyhnutný, môžete kanceláriu opticky zväčšiť správnym výberom farieb či osvetlenia. Toto je 7 tipov, ako pri zariaďovaní kancelárie postupovať.

1. Začnite od podlahy

Malé kancelárie môžete opticky zväčšiť výberom správnych podláh. V tomto prípade by ste nemali kanceláriu členiť na niekoľko častí a uprednostniť výber jednotnej podlahy v celej kancelárii. Pokojne môžete použiť podlahu s dreveným dekorom alebo koberec bez vzoru, ideálne v jednotnej farbe bez mnohých kombinácií vzorov, či štruktúry. Pri výbere podláh myslíte aj na to, že úzke dosky opticky priestor zväčšujú a taktiež aj dosky s jemným dizajnovým prvkom. Odporúčame v celej kancelárii použiť skôr svetlé farby.

svetle kancelarie

2. Opticky väčšie kancelárie získate vďaka farbám

Opticky zväčšiť priestor kancelárie môžete aj výberom správnych farieb na stenu. Aj v tomto prípade platí, že svetlé odtiene priestor opticky zväčšujú. Nemusí ísť však vyslovene len o bielu farbu. Na optickej ilúzii väčšieho priestoru sa podieľa aj spôsob maľovania. Ak zvolíte jednotnú farbu stropu a podláh, bude vaša kancelária síce pôsobiť širšie, ale aj nižšie. Preto neodporúčame používať rovnaký odtieň farieb v takejto kombinácii.

Ak chcete, aby kancelária pôsobila skutočne väčšie a priestornejšie, zvoľte jednotný svetlý odtieň na všetky steny v kancelárii a podlahu zvoľte v inom svetlejšom odtieni. Na najvzdialenejšej stene od dverí môžete taktiež použiť tapetu s jemným vzorom, prípadne s vertikálnymi pásmi. Ak budú pásy v kontrastných farbách, bude priestor opäť pôsobiť opticky väčší.

3. Vytvorte dojem predlžených okien

Dostatok prirodzeného svetla dokáže vytvoriť zázraky aj v malej kancelárii. Najmä ak sú okná užšie a dlhšie. Avšak tento typ okien sa v súčasnosti používa už málokde. Aj napriek tomu, že máte v miestnosti jedno alebo málo okien, vytvorte dojem, aby pôsobili predlžene. Stačí, ak použijete svetlé a jemné záclony, ktoré budú zavesené od stropy až po podlahu.

4. Pomôže aj optická ilúzia svetiel a zrkadiel

Tento tip vám pomôže aj v prípade, že v miestnosti nemáte dostatok prirodzeného svetla. Jednoducho si pomôžte tým umelým. Čím viac menších svetiel použijete, tým kancelária bude pôsobiť svetlejšie a väčšie. Kancelárske priestory opticky zväčšite aj umiestnením zrkadiel. Odporúčame umiestniť minimálne jedno väčšie zrkadlo oproti oknu.

kancelarie so zrkadlom

5. Zbúrajte všetky priečky a steny

Získať priestor navyše v kancelárii môžete aj tak, že zbúrate všetky priečky v miestnosti, ktoré nie sú samozrejme nosné. Tým odstránite všetky bariéry, ktoré následne môžete rôzne prakticky využiť a získať tak otvorený priestor. Takéto kancelárie sú tiež známe pod názvom open office.

6. Zvoľte správny typ nábytku

Pred výberom nábytku myslíte aj na to, aký tvar nábytku použijete a najmä kde a ako ho umiestnite. Pri práci v kancelárii je nevyhnutné, aby ste mali dostatočne veľký pracovný stôl a pohodlnú kvalitnú stoličku. Použiť môžete nábytok s priehľadnými sklami, ktorý nebude pôsobiť masívne. Rovnaký účinok má aj nábytok postavený na nožičkách.

7. Neskladujte zbytočnosti a mnoho dekorácií

Ak chcete kanceláriu opticky zväčšiť, nemali by ste v nej skladovať nepotrebné veci a využívať každý voľný a úložný priestor. To platí aj pri výbere dekorácií. Napriek tomu, že cieľom použitia dekorácií je vytvoriť dojem útulnosti, no nesprávnym výberom bude vaša kancelária pôsobiť skôr stiesnene. Najčistejšie bude priestor pôsobiť ak zvolíte minimalistické ale vkusné doplnky. Stačí pár dizajnových prvkov, prípadne jeden či dva výraznejšie doplnky, ktoré budú dominantou priestorov. V tomto prípade platí staré známe, menej je niekedy viac.

Prenajať menšie kancelárske priestory od 17 do 185 m2, ktoré sú vhodné pre 8 – 16 ľudí, si môžete aj v administratívnej budove Jarošova Office Centre, ktorá sa nachádza na rozhraní 2. a 3. bratislavského obvodu. Spoznajte všetky výhody týchto priestorov a vyskladajte si kanceláriu podľa vlastných požiadaviek. Dohodnite si obhliadku a nezáväzné stretnutie ešte dnes.

Comments are closed.