Ako vymeniť coworkingový priestor za vlastnú kanceláriu?

Coworkingové priestory ponúkajú mnoho výhod najmä freelancerom alebo malým firmám, a to najmä možnosť pracovať v priestore bez finančného záväzku dlhodobého prenájmu. Prídu však situácie, kedy coworkingové priestory prestanú firme vyhovovať. Vtedy je potrebné premýšľať nad zaobstaraním si vlastnej kancelárie. Ako to však urobiť? Poradíme vám.

Malá zmena pre značku, veľká pre zamestnancov

Sťahovanie kancelárie do nových priestorov je vzrušujúcim obdobím. Ide o signalizáciu niečoho nového, lepšieho. Je to tiež obdobie veľkých zmien, do ktorých by mali byť zapojení všetci zamestnanci, ktorí sú základom každej firmy. Ako to však urobiť? Najmä dobrou komunikáciou. Premýšľajte spoločne so svojimi zamestnancami a kolegami, aké kancelárske priestory by vyhovovali práve im a vám. Zistite, čo vaši ľudia chcú, aká kancelária by vám najviac vyhovovala alebo aké služby v okolí by chceli mať. Nájdite priestor s dobrou lokalitou a hlavne debatujte, diskutujte a robte kompromisy.

zamestnanci

Vopred si premyslite lokalitu nových priestorov

Vybrať si tú správnu lokalitu nových priestorov je skutočne dôležité. Mnohé coworkingové priestory majú viacero pobočiek, v ktorých to vyzerá rovnako alebo veľmi podobne. To umožňuje ich členom veľmi rýchlo sa prispôsobiť a meniť lokalitu. Nevýhodou vlastných priestorov je nízka mobilita. Aby ste však svojim zamestnancom umožnili lepší prístup do práce, je dôležité zvážiť lokalitu nových priestorov. Pokiaľ nájdete kancelárske priestory v dobrej lokalite, bude pre nich jednoduchšie vymeniť coworkingový priestor za vlastnú kanceláriu. Dôležitá je taktiež aj občianska vybavenosť v okolí.

Investujte do firemnej kultúry

Dizajn kancelárskych priestorov má značný vplyv aj na výkon zamestnancov. Súvisí to taktiež s firemnou kultúrou. Videli ste kancelárske priestory svetoznámych značiek? Farby, kreatívne priestory, chill-out zóny, šmykľavky, čokoľvek zaujímavé v priestore, čo pomôže v ich pracovnom nasadení. Vlastné kancelárske priestory vám umožňujú vytvoriť si vlastnú firemnú kultúru a dizajn priestorov, ktorý bude odrážať vaše hodnoty, postoje a presvedčenia. Po vstupe do vašich priestorov tak bude jasné nielen vám, vašim zamestnancom, ale aj súčasným a potenciálnym klientom, v akej spoločnosti sa nachádzajú.

Podrobne si prečítajte podmienky prenájmu priestorov

Coworkingové priestory majú výhodou v tom, že poskytujú flexibilný prenájom priestorov. Pokiaľ však vymeníte coworkingové priestory za vlastné kancelárske priestory, je potrebné si podrobne prečítať podmienky prenájmu. Je to najmä z toho dôvodu, aby ste sa nezaviazali k prenájmu priestorov, ktorý vás v budúcnosti bude finančne zaťažovať a nebude podporovať vaše podnikanie. Súvisí to aj s prenájmom dostatočne veľkých priestorov pre vašu firmu. Vždy treba myslieť aj do budúcnosti, a teda či vaša spoločnosť bude narastať a s tým aj rásť počet zamestnancov. Pokiaľ áno, je lepšie si prenajať väčšie kancelárske priestory. Pokiaľ sa váš počet zamestnancov do budúcnosti meniť nebude, pokojne si vyberte malé alebo stredné kancelárske priestory.

zmluva

Nepodceňujte dodatočné výdavky na prenájom priestorov

Poskytovatelia coworkingových priestorov zväčša zahŕňajú do ceny predplatného aj režijné náklady, ktoré treba brať do úvahy aj pri prenájme vlastných kancelárskych priestorov. Myslite na to, že pri zmene priestorov bude potrebné, aby ste kancelárske priestory zariadili, teda budete potrebovať financie aj na nábytok, internet, služby a iné kancelárske zdroje, bez ktorých sa pri práci nezaobídete.

Ak potrebujete nájsť vhodné kancelárske priestory pre vašu firmu, neváhajte nás kontaktovať do Jarošova Office Centre, kde vám radi s výberom a prenájmom priestorov pomôžeme.

Comments are closed.