Neplaťte zbytočné peniaze za nevyužité kancelárske priestory

Momentálna situácia so zvyšujúcimi sa cenami energií a prenájmov priestorov núti mnohých zamestnávateľov premýšľať nad tým, čo s nevyužitým kancelárskym priestorom. Ako však zistite, či skutočne platíte za nevyužité kancelárske priestory zbytočné peniaze a čo v takom prípade robiť? Skúste si vytvoriť štúdiu využitia priestoru.

Štúdia využitia kancelárskeho priestoru

Veľkosť a usporiadanie kancelárskeho priestoru dokáže ovplyvniť produktivitu práce zamestnancov. Rovnako tak ako organizácia pracovného priestoru a rozdelenie miestnosti môže vplývať na efektivitu a pracovný výkon, či dokonca náladu zamestnancov. Preto je potrebné mať dostatok pracovného priestoru na výkon svojej práce. Okrem toho treba myslieť aj na využitie zasadacích miestností, priestorov na oddych a podobne. Čo však v prípade, že sa tieto priestory nevyužívajú dostatočne alebo sú zbytočne veľké? Pri štúdii využitia kancelárskeho priestoru vždy myslíte na tieto faktory:

  • usporiadanie pracovných stolov,
  • dostatok úložného priestoru,
  • dostatok pracovného priestoru,
  • dostatočné osvetlenie,
  • cirkuláciu vzduchu,
  • technické vybavenie,
  • dostatok funkčného priestoru a priestoru na oddych.

kancelarske priestory

Na základe toho by vám mal vzniknúť rozmer kancelárskych priestorov, ktoré potrebujete na prevádzkovanie svojej firmy. Navyše dostatok pracovného priestoru v kancelárii môže vplývať aj na firemnú kultúru spoločnosti, funkčnosť, kreativitu a efektívnosť. Preto je potrebné vždy myslieť na využitie kancelárskeho priestoru a prenájom celkovej plochy. Vďaka tomu viete ľahšie odhadnúť aj náklady na m2. Urobte si podrobnú štúdiu a analýzu využitia kancelárskeho priestoru a ubezpečte sa, či neplatíte zbytočne peniaze za nevyužitý kancelársky priestor. Možno práve vďaka tejto analýze prídete na to, že potrebujete priestor naviac.

Čo s nevyužitým pracovným priestorom?

V prípade, že v štúdii využitia kancelárskych priestorov zistíte, že vaša kancelária nie je dostatočne využívaná a vy platíte zbytočne peniaze, môžete podniknúť niekoľko krokov.

Presťahujte sa do nových kancelárskych priestorov

Prvým krokom, ktorý môžete urobiť, je presťahovať sa do menších kancelárskych priestorov. Pri presťahovaní sa je však potrebné zvážiť nielen veľkosť nových kancelárií, ale aj dostupnosť, lokalitu, efektívnosť využitia priestorov a cenu za prenájom za m2. Tiež myslíte na budúcnosť. Možno vo veľmi blízkej dobe budete potrebovať pracovný priestor pre nových zamestnancov, preto sa s presťahovaním do malých kancelárií neuponáhľajte.

Zrekonštruujte súčasné kancelárske priestory

Taktiež môžete zvážiť rekonštrukciu svojich súčasných kancelárskych priestorov. Ak niektoré priestory vo vašej kancelárii nevyužívate, možno je dobré prísť na to, prečo je to tak. Možno ide len o priestor, ktorý nie je príťažlivý, nie je dostatočne veľký na prácu alebo sa v ňom nachádza pokazená klimatizácia. Je preto potrebné prísť na dôvod, prečo sa kancelárske priestory nevyužívajú. Následne je potrebné tento dôvod odstrániť, prípadne priestory zrekonštruovať, inovovať alebo ich premeniť na nové priestory. Môžete napríklad pridať novú chill-out zónu, nové súkromné priestory a podobne. Opäť zvážte, či takáto rekonštrukcia nebude pre vás zbytočne nákladná a či nie je lepšie presťahovať sa do nových kancelárskych priestorov.

Prenajmite kancelárske priestory začínajúcim podnikateľom alebo malým živnostníkom

Ďalším krokom je prenajať nevyužité kancelárske priestory niekomu, kto ich potrebuje. Tento krok sa predovšetkým týka majiteľov priestorov, ktoré môžu z miestnosti vytvoriť napríklad co-workingové centrá, ktoré sú v súčasnosti veľmi populárne a využívané. Ide o priestory, ktoré zväčša používajú na svoju prácu malý podnikatelia alebo živnostníci, ktorí si priestor prenajímajú na určitý čas a za určité peniaze. Takýmto spôsobom vám však dokážu preplatiť náklady na prenájom či energie, ktoré sa využívajú. V súčasnej dobe je však veľmi potrebné, aby zamestnávatelia optimalizovali kancelárske priestory a vytvárali jedinečný priestor, ktorý priláka nielen nových zamestnancov, klientov, ale aj podporí pracovný výkon zamestnancov.

kancelarske priestory

Využite naplno nové kancelárske priestory v Jarošova Office Centre

Pokiaľ zvažujete nad zmenou kancelárskych priestorov, potom vám odporúčame staviť na istotu a presťahovať sa do administratívnej budovy Jarošova Office Centre, ktorá ponúka skvelé služby, cenu 9 €/m2, nachádza sa vo vynikajúcej lokalite a má úžasnú dostupnosť, a to či už pre zamestnancov alebo klientov. Presťahovať sa môžete do kancelárskych priestorov rôznych veľkostí, a to malých kancelárskych priestorov s rozlohou 17 – 185 m2, 186 – 355 m2 či veľkých kancelárskych priestorov s rozlohou až 356 – 1710 m2. Využiť tiež môžete vynikajúcu ponuku, a to prenajať si plne zariadené kancelárske priestory pre 85 pracovníkov s rozmerom 576 m2,  či dokonca priestory až pre 165 pracovníkov s rozmerom 1152 m2. Pokiaľ máte o niektorý z priestorov záujem, neváhajte nás kontaktovať do Jarošova Office Centre ešte dnes alebo si vyskladajte vlastné kancelárske priestory cez náš konfigurátor.

Comments are closed.