6 tipov, ako si zariadiť malú kanceláriu

Najideálnejším tvarom, aký kancelárie môžu mať, je štvorec väčších rozmerov. Avšak aj nepravidelný tvar menších rozmerov viete využiť vo svoj prospech a zveľadiť si kanceláriu tak, aby vám ponúkla súkromie a dostatočne veľký priestor na prácu. Stačí ak pri zariaďovaní kancelárie využijete tieto pravidlá.

1. Umiestnenie pracovného stola

Pri umiestnení stolov je potrebné myslieť na viacero faktorov. Prvým je, že žiaden zo zamestnancov by nemal sedieť oproti stene či blízko dverí. Umiestnite teda pracovné stoly tak, aby zamestnanci mali výhľad na väčšinu miestnosti. Druhým faktorom je dosiahnutie súkromia. Nevýhodou malých kancelárií je, že súkromie je v nich ťažšie dosiahnuť. Praktickým riešením je však umiestniť stoly do tvaru štvorca, prípadne medzi stoly využiť paravany. V takomto prípade nebudú zamestnanci sedieť len oproti sebe, ale aj vedľa seba. Niektoré pracovné pozície si práve takéto umiestnenie stolov veľmi pochvaľujú. Ak máte kanceláriu menších rozmerov sami pre seba, no občas k vám zavítajú klienti, potom uprednostnite rohový stôl. Rohový stôl vám zaberie oveľa menej priestoru, akoby ste mali mať v kancelárii gauč alebo kreslá navyše.

mala kancelaria

2. Pohodlná kancelárska stolička

Dôležitou súčasťou kancelárie je aj kancelárska stolička. Pri výbere kancelárskej stoličky vždy dbajte na kvalitu a pohodlie. Myslite aj na to, aby stolička bola primerane široká a mala anatomicky tvarovanú opierku. Pohodlie získate aj tým, že výška stoličky bude nastaviteľná. V tomto prípade skutočne nešetrite na mieste, ale sústreďte sa na spomínanú pohodlnosť.

3. Dostatočný úložný priestor

Potrebujete dostatok úložného priestoru, no vaša kancelária disponuje malými rozmermi? Namiesto rôznych kancelárskych skriniek alebo kancelárskeho nábytku využite vertikálne skrine, do ktorých môžete uložiť všetky fascikle s faktúrami. Do takýchto skríň môžete následne ukryť skutočne čokoľvek, čo v tom momente nepotrebujete mať na očiach. Ďalším úložným priestorom môžu byť poličky alebo regály, vďaka ktorým prakticky využijete priestor na stene. Takisto môžete využiť nástenný vešiak, ktorý vám opäť ušetrí priestor.

4. Využite skladací nábytok

Skvelým riešením je aj skladací nábytok. V prípade, že potrebujete získať viac miesta na sedenie alebo na písanie, jednoducho vytiahnete zo skrine skladaciu stoličku alebo stôl. Tým získate miesto navyše, ktoré spätne môžete aj rýchlo uložiť.

5. Správny výber farieb rozhoduje

V malých kancelárskych priestoroch dokáže urobiť divy aj správny výber farieb. Medzi najvhodnejšie odtiene patria tie svetlé. Tmavé odtiene farieb naopak priestor ešte viac zužujú a zmenšujú. Rovnako aj na strop sa snažte zvoliť svetlý odtieň farby. Výber farieb tiež súvisí s emóciami. Ak napríklad chcete počas svojej pracovnej doby podporiť svoju kreativitu alebo koncentráciu, potom zvoľte odtiene žltej alebo zelenej. Ak chcete, aby bol priestor neutrálny, prípadne pôsobil čisto, potom si vyberte odtiene šedej a bielej.

svetle farby v kancelarii

6. Nepreháňajte to s dekoráciami

Napriek tomu, že dekorácie pomáhajú priestor zútulniť a doplniť celý vzhľad kancelárie, dokážu ho aj zmenšiť. Preto pri dekoráciách platí, že menej je niekedy viac. Čo však váš kancelársky priestor dokáže opticky zväčšiť, je správny výber svetla a jeho umiestnenie. Taktiež aj umiestnenie zrkadiel vám pomôže kanceláriu zväčšiť.

Ak v súčasnosti pracujete v kancelárii menších rozmerov a chceli by ste ho vymeniť za niečo väčšie, neváhajte nás kontaktovať do Jarošová Office Centre, ktorá ponúka kancelárie od 17 m2 až do 2500m2. Prípadne si vyskladajte svoju vlastnú kanceláriu prostredníctvom nášho konfigurátora.

Comments are closed.