5 výhod presťahovania sa do malej kancelárie

Po pandémii Covid-19 množstvo zamestnancov a zamestnávateľov pochopilo, aké výhody prináša práca z domu. V súčasnosti je preto pracovníkom umožnené flexibilné pracovné miesto, a to pracovať z domu alebo z kancelárie. Keďže mnoho pracovníkov túto možnosť využíva, firmy sa ocitajú v pozícii, že majú väčšie kancelárske priestory, ktoré v skutočnosti už nepotrebujú. Toto je 5 výhod presťahovania sa do malej kancelárie.

Výhody malých kancelárií

Malé kancelárie ponúkajú množstvo výhod. Medzi tie najčastejšie patrí napríklad nižšia cena za prenájom, lepšia produktivita, flexibilita či organizácia kancelárskych priestorov a zamestnancov. V dnešnej dobe je už zvykom, že ľudia pracujú viac z domu než z kancelárie. Preto by ste aj vy mali zvážiť prenájom malých kancelárií a presťahovať sa do flexibilných kancelárskych priestorov menších rozmerov.

malé kancelárie

Malé kancelárie šetria peniaze

Kým niekedy veľké firmy potrebovali kancelársky priestor pre 120 zamestnancov, dnes, povedzme si, že potrebujú priestor pre 80 z nich. To znamená, že 1/3 kancelárie nevyužívajú a platia za ňu zbytočne veľa peňazí. Vďaka presťahovaniu sa do menších kancelárií tak ušetrite množstvo peňazí nielen za samotný prenájom priestorov, ale aj za energie, kúrenie, klimatizáciu a dokonca aj za náklady, ktoré sú spojené s upratovaním priestorov. Tento faktor by ste mali zohľadniť najmä v tomto období, kedy cena energií nie je zastabilizovaná a jej hodnota nie je známa.

Malé kancelárie vplývajú na životné prostredie

Klimatické zmeny patria medzi časté témy, ktoré spoločnosť rieši. Prenájmom malých kancelárií tiež vplývate priaznivo na životné prostredie. Súvisí to aj s predchádzajúcim bodom a so spotrebou energie. Nižšou spotrebou energií tiež dochádza k nižšej produkcii emisií, čo umožňuje spoločnosti fungovať ekologickejšie. Kombináciou práce z domu a práce z kancelárie sa tak spoločnosť môže zaradiť medzi ekologické firmy.

Malé kancelárie = menej rozptýlenia

Ak máte skúsenosť s prácou vo veľkých kanceláriách, určite nám dáte za pravdu, že vo veľkých kanceláriách dochádza často k veľkému hluku. Je to najmä z toho dôvodu, že vo veľkých kanceláriách sa stretáva veľké množstvo ľudí pracujúcich vo viacerých tímoch. Najmä v otvorených kanceláriách to môže byť veľkým problémom pri sústredení sa na prácu a pri produktivite. V malých kanceláriách tak dochádza k menšiemu počtu ľudí, čo v konečnom dôsledku spôsobuje aj menšie rozptýlenie zamestnancov pri práci. Z dlhodobého hľadiska sa to môže odzrkadliť aj na zvýšenej produktivite.

Malé kancelárie sú viac organizované

Síce sa neporiadok vo veľkých kanceláriách rýchlo stratí, no v malých kanceláriách nie je toľko miesta, kde by sa vytvoril. Preto vám aj v malých kanceláriách odporúčame vyhradiť si úložný priestor, aby všetko malo svoje miesto. Navyše čistota v malých kanceláriách sa vám bude lepšie udržiavať. Veď viete ako sa hovorí: „Uprataná kancelária, uprataná myseľ.“ Čisté kancelárie sú nielen reprezentatívne, ale vašim zamestnancom sa v nich bude lepšie pracovať.

Malé kancelárie sú viac flexibilnejšie

V malých kanceláriách môžete vytvoriť rôzne flexibilné priestory alebo dynamické stoly, ktoré si zamestnanci budú vedieť vopred zarezervovať. Vďaka takémuto rezervačnému systému nebudete musieť riešiť, ktorý zamestnanec dnes do kancelárie príde. Tým sa vám limituje počet miest pre zamestnancov, ktorí nevyhnutne potrebujú pracovať v kancelárii. Zväčša ide o ľudí, ktorí zastupujú tie vyššie pozície a musia medzi sebou riešiť dôležité otázky.

Flexibilný priestor tiež znamená, že kanceláriu viete rozdeliť do rôznych zón, a to napríklad na pracovnú časť, oddychovú časť a časť na stretávanie sa s klientmi. Práca na dynamických stoloch tiež môže zlepšiť socializáciu a vzťahy medzi zamestnancami, ktorí by sa pri svojej práci inak nemuseli stretnúť. Kancelária takýmto spôsobom už nemusí byť vnímaná ako miesto, kam ľudia musia ísť pracovať, ale ako priestor na socializáciu a zlepšovanie zručností.

male kancelarie

Prenajmite si malé kancelárie v Jarošova Office Centre

Prenajmite si aj vy svoje malé kancelárie v Jarošova Office Centre. Na výber máte kancelárie podľa vlastných rozmerov, ktoré vám vieme prispôsobiť, ale taktiež aj plne zariadené malé kancelárie pre 85 pracovníkov s veľkosťou 576 m2. Vybrať si však môžete aj voľné kancelárie do 185 m2 alebo 355 m2. Jarošova Office Centre vám ponúka miesto pre váš biznis v skvelej lokalite, s dobrou dostupnosťou, za výhodnú cenu a skvelými službami priamo v budove. Dohodnite si termín svojej obhliadky ešte dnes.

Comments are closed.